دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 83 KB
تعداد صفحات : 58
بازدیدها : 423
برچسبها : مبانی نظری بودجه بودجه ریزی عملیاتی
مبلغ : 32000 تومان
خرید این فایلمعرفی مبانی نظری و پیشینه پژوهش فصل دوم پایان نامه بودجه و بودجه ریزی عملیاتی - همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA و منابع پایانی انگلیسی و فارسی با فرمت word
بودجه نمایانگر همه برنامه ها و فعالیتهای دولت بوده و نقش بسار مهم و حیاتی در توسعه اقتصاد ملی ایفا می کند. با توسعه وظایف دولت و افزایش سریع هزینه های دولتی و پیوند آن با وضع عمومی اقتصاد کشور، کنترل مخارج، اهمیت خود را از دست داد و نیاز به بهبود در سیستمهای برنامه ریزی، کنترل و مدیریت منابع بخش عمومی مطرح شد تا تصمیم گیرندگان را قادر سازد دید وسیع تری پیدا کرده و اطلاعات وسیعی در مورد نتایج عملکردها و هزینه های اجرای فعالیتها داشته باشند. این موضوع موجب توجه دولتها به اقتصادی بودن، کارآیی و اثربخشی منابع دولت به عبارتی مدیریت مالی دولت شد.
برقراری این شرایط نیازمند بهبود روشهای بودجه بندی کنونی می باشد. در این میان سیستم بودجه ریزی عملیاتی را می توان برای بازنگری و ارزیابی مدیریت فعالیتهای دولتی مطرح ساخت. وجه تمایز این سیستم با سیستم بودجه ای متداول، تکیه این سیستم بر اهداف، نتایج و منابع حاصل از هریک از اقلام هزینه ها و پاسخ دادن به این سئوال است که درآمدهای دولت برای چه کاری خرج می شوند. انتظار می رود که استقرار بودجه ریزی عملیاتی اعمال دولت را شفاف تر و پاسخگوتر سازد.
در هر کشوری که بودجه آن از نظام پارلمانی پیروی می کند با تغییرات جزئی از چهار مرحله جداگانه تشکیل می شود که مجموع این چهار مرحله را دوره بودجه یا سیکل بودجه می نامند که عبارتند از: الف) مرحله تهیه و تنظیم و پیشنهاد بودجه. ب)مرحله تصویب بودجه. ج) مرحله اجرای بودجه. د) مرحله نظارت بر بودجه.
در کشور ما مراحل اول و سوم از وظایف قوه مجریه و مرحله دوم و چهارم از وظایف قوه مقننه است.
تهیه و تدوین بودجه، با ابلاغ بخشنامه بودجه آغاز و با ابلاغ قانون بودجه خاتمه می یابد. این قسمت مهمترین، اساسی ترین و فنی ترین مرحله از مراحل بودجه است. لیکن این نکته قابل ذکر است که هرقدر بودجه به صورت علمی و فنی و دقیق تهیه شود، ولی دقیقا به مورد اجرا در نیایدنتیجه ای عاید نمی گرددو این مشکل اکثر کشورهای در حال توسعه می باشد. در ایران این مرحله با ارسال بخشنامه بودجه با امضای مقام رئیس جمهور یا معاون ایشان به تمام وزارتخانه ها، موسسات دولتی، شرکتهای دولتی و موسسات انتفاعی وابسته به دولت، نهادهای انقلابی و کلیه دستگاههای اجرایی که به نحوی از انحاء از بودجه دولت منتفع می گردند ابلاغ می شود. در این بخشنامه سیاستهای کلی دولت به صورت کلان (بخشی، منطقه ای)حسب مورد طرح و پیام تصاویر عملکرد کلان بخشهای مختلف اقتصادی-اجتماعی و در نهایت تصویر وضع مالی و تعیین سقف کلان بودجه عمومی دولت، در قالب اعتبارات جاری و عمرانی مطرح می شودو در حقیقت محتوی کل بخشنامه پیام آور اوضاع اقتصادی و اجتماعی جامعه و سیاستهای مرتبط در جهت رفع موانع توسعه و سیاستها وخط مشی های لازم در قالب هدفهای برنامه میان مدت توسعه اقتصادی و اجتماعی است. ...
در ارتباط با مبانی و روشهای بودجه ریزی و به صورت اختصاصی بودجه ریزی عملیاتی تحقیقات مفیدی صورت گرفته است و از نظر تئوری و آکادمیک قابل استنتاج و اتکا می باشند اما اجرای بودجه ریزی عملیاتی در ایران هنوز به صورت عمومی و تخصصی صورت نگرفته است و هنوز در گام اول اجرای این نوع نظام بودجه ریزی هستیم. چنانکه در آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی به صورت کاربردی اجرا گردیده است و نتایج مفیدی حاصل گردیده است. از این رو در فایل مبانی و پیشینه نظری به چند پژوهش به عنوان پیشینه این تحقیق پیرامون بودجه ریزی عملیاتی در دستگاه های دولتی صورت گرفته اشاره می شود.
فهرست مطالب مبانی و پیشینه نظری
2-1) تاریخچه بودجه
2-1-1) تعاریف بودجه
2-1-2) تعاریف بودجه از دیدگاه قانونی
2-1-3) مراحل بودجه ریزی در ایران
2-1-3-1) مرحله تهیه، تنظیم و پیشنهاد بودجه
2-1-3-2) مرحله تصویب بودجه
2-1-3-3) مرحله اجرای بودجه
2-1-3-4) مرحله نظارت بر بودجه
2-1-4) بودجه ریزی برنامه ای
2-1-5) نظام بودجه ریزی مدیریت بر مبنای هدف
2-1-5-1) نظام بودجه ریزی مدیریت بر مبنای هدف در امریکا
2-1-6)نظام بودجه ریزی بر مبنای صفر
2-1-7) مزایای بودجه ریزی بر مبنای صفر در مقایسه با بودجه ریزی سنتی
2-1-8) نظام بودجه ریزی بر مبنای صفر در امریکا
2-1-9) نظام بودجه ریزی افزایشی
2-1-10) مزایا و معایب بودجه ریزی افزایشی
2-2) بودجه ریزی عملیاتی
2-2-1) تعریف بودجه ریزی عملیاتی
2-2-2)تعریف بوجه عملیاتی از دیدگاه کمیسیون هوور
2-2-3) انواع بودجه ریزی عملیاتی
2-2-4) مبانی قانونی بودجه ریزی عملیاتی
2-2-5) اجرای بودجه عملیاتی
2-2-5-1) حسابداری قیمت تمام شده
2-2-5-2) روش اندازه گیری کار
2-2-6) تحقق بودجه ریزی عملیاتی
2-2-7) اهداف بودجه ریزی عملیاتی
2-2-8) ویژگیهای بودجه ریزی عملیاتی
2-2-9) اصول و مفاهیم هزینه یابی محصول
2-2-10) فواید بودجه ریزی عملیاتی
2-2-11) الزامات بودجه ریزی عملیاتی
2-2-11-1) جلب موافقت و تعهد نقش آفرینان اصلی
2-2-11-2) تنظیم برنامه زمانی برای اجرا
2-2-11-3) تامین آموزشهای لازم
2-2-11-4) بررسی و توسعه برنامه های راهبردی
2-2-11-5) ایجاد سیستم اطلاعات و حسابداری قیمت تمام شده
2-2-11-6) ارزیابی عملکرد و گزارش نتایج
2-2-11-7) فراهم کردن زمینه های مدیریتی
2-2-11-8) اقدامات نهایی
2-2-12) موانع بودجه ریزی عملیاتی
2-2-13) بودجه ریزی عملیاتی در موسسه های آموزش عالی
2-2-14) محاسبه هزینه تمام شده فعالیتهای موسسه های آموزش عالی
2-2-15) مشکلات بودجه ریزی عملیاتی در موسسه های آموزش عالی
بخش دوم : پیشینه تحقیق
فهرست منابع