دسته : -پژوهش ها
فرمت فایل : word
حجم فایل : 19 KB
تعداد صفحات : 56
بازدیدها : 227
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلمقاله طرح كنترل آلودگی صوتی در خطوط صافكاری سال بدنه سازی شركت ایران خودرو
قسمتی از متن:
با توجه به وجود نویز آزار دهنده در خطوط كانوایر صافكاری در اثر عملیات سنگ زنی و چكش كاری دستی توسط اپراتور و به منظور بهبود وضعیت ارگونومی از نظر شرایط محیطی و با توجه به آمار آسیبهای شنوایی و گزارشات صدا سنجی در سالن های مشابه، تصمیم به بررسی و كاهش آلودگی صوتی در محدوده خطوط فوق الذكر اتخاذ گردید.
روش تحقیق عبارتست از:
یافته های این تحقیق نشان داد كه:
مقدمه و اهداف:
با توجه به اینكه یكی از معضلات اساسی بهداشتی صنایع كشور خصوصا صنایع فلزی مساله سر و صدا (Noise ) می باشد و با در نظر گرفتن تاثیرات و عوارض مخرب آن روی سیستم شنوایی و سایر اندامها تصمیم به اجرای طرح كنترل و كاهش صدا در خطوط صافكاری شركت ایران خودرو گرفته شد.
بر اساس اندازه گیری و ارزشیابی (Noise ) در خطوط كانوایر صافكاری محصولات پژو 405 و 206 و سمند در سالن بدنه سازی شماره 2 مشخص گردید كه در خطوط مذكور فرآیندهای سنگ زنی و چكش كاری دستی توسط كارگران در طول خط انجام می گیرد. در اثر اجرای این فرآیندها محیط كار دارای (Noise ) آزار دهنده می باشد كه آ نالیز فركانسی و صداسنجی انجام شده در خط صافكاری مشخص نمود كه در فاصله 5/1 متری از اطراف بدنه در حال صافكاری تراز فشار صوتی (SPLA ) بین 100 تا 105 دسی بل قرار دارد كه بطور متوسط 20 دسی بل از حد مجاز قابل قبول بالاتر است. همچنین آنالیز فركانسی اكتاوباند مشخص نمود كه تراز فشار صوت در محدود فركانس 500 تا 8000 هر تز بطور متوسط 10 دسی بل بالاتر از حد مجاز قرار دارد.
از نكات حائز اهمیت این طرح عدم اجرای طرح مشابه در دیگر سالنهای شركت ایران خودرو می باشد.
روش انجام كار:
با شناخت سر و صدای خطوط صافكاری و با توجه به ویژگیها و مشخصات فضای خطوط كانوایر صافكارسی سالن بدنه سازی شماره 2 پیشنهاد ایجاد سطوح جاذب در اطراف خط صافكاری مطرح گردید تا از بازتابهای صوتی در خط صافكاری كاسته شده و با ایجاد یك دیوار تركیبی (جاذب – مانع) ضمن كاهش بازتابها از انتقال نویز به دیگر نقاط كارگاه جلوگیری شود. از نظر تئوری، طرح پیشنهادی یكی از روشهای Passive Noise Control می باشد كه همان كنترل سر و صدا در مسیر انتشار می باشد.
در خط صافكاری امواج صوتی منتشر شده به قسمتهای مختلف محیط برخورد كرده، بازتاب پیدا می كنند كه در این طرح با استفاده از مواد جاذب بازتاب صدا كنترل می گردد. همچنین با تركیب دیوار جاذب با موانع صوتی از عبور سر و صدا از یك نقطه به محیط مجاور جلوگیری می گردد كه در واقع موثر ترین راه كنترل صدا در مسیر انتشار، استفاده توام جاذب و مانع صوتی است.
در وضعیت موجود دیوار جداكننده خط صافكاری از جنس فلز و شیشه است كه نقش بازتاب دهنده امواج را دارد. این دیواره به ارتفاع حدود 250 سانتیمتر است كه ارتفاع قسمت فلزی (پائینی) 120 سانتیمتر و ارتفاع قسمت شیشه (بالائی) حدود 130 سانتیمتر است. طرح شامل حذف سطوح فلزی دیواره و جایگزینی آن با یك جاذب فیبری مناسب و اصلاح قسمت شیشه ای دیوار است.
خرید و دانلود آنی فایل