پایان نامه افسردگی دانش آموزان دختر ورزشکار و غیر ورزشکار

پایان نامه افسردگی دانش آموزان دختر ورزشکار و غیر ورزشکار پایان نامه افسردگی دانش آموزان دختر ورزشکار و غیر ورزشکار

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 97 KB

تعداد صفحات : 74

بازدیدها : 370

برچسبها : افسردگی ورزش پایان نامه روانشناسی

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه روانشناسی عمومی با عنوان بررسی و مقایسه میزان افسردگی بین دانش آموزان دختر ورزشکار و غیر ورزشکار شهرستان اردبیل

پایان نامه جهت دریافت مدرک کارشناسی روانشناسی عمومی عنوان : بررسی و مقایسه میزان افسردگی بین دانش آموزان دختر ورزشکار و غیر ورزشکار شهرستان اردبیل

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی و مقایسه میزان افسردگی بین دانش آموزان دختر ورزشکار و غیر ورزشکار شهرستان اردبیل می باشد.روش پژوهش از نوع علی مقایسه ای می باشد. جامعه آماری کلیه دانش آموزان دختر که در سال تحصیلی 1390 در شهرستان است که از بین این جامعه 84 نفر دختر ورزشکار و غیر ورزشکار به شکل تصادفی خوشه ای(چند مرحلهای) به عنوان نمونه انتخاب شد ه اند،که این افراد با پرسش نامه های افسردگی ارزیابی شده اند.داده های بدست آمده با نرم افزار(اس پی اس اس) تکمیل شده و نتایج حاکی از ان است که افسردگی در بین دانش آموزان ورزشکارکمتر از افسردگی در بین دانش آموزان غیر ورزشکار است.

ورزش از جدیترین روشهای درمان افسردگی بشمار می رود و اثرات ضد افسردگی آن توجه زیادی را به خود معطوف کرده است. در حال حاضر، شواهد تجربی زیادی در مورد مؤثر بودن درمان هایی که با استفاده از ورزش انجام می شود وجود دارد.

یعنی زمانی که فالکینز و سیم (1981) بر تجدید نظر رابطه بین تمرینهای بدنی و اثر آن بر جمعیت های بیمار و سالم پرداختند. درمان و پیشگیری افسردگی با استفاده از ورزش کافی بود. تحقیقات بسیاری در زمینه کاربرد، اثر و محدودیت های استفاده از ورزش در درمان مبتلایان به افسردگی انجام شده است، نوید بخش افقی نوین در زمینه درمان افسردگی است. این مطالعات از طرحهای استفاده کرده اند که شواهد معتبری برای سودمندی ورزش به عنوان درمان برای افسردگی فراهم می کند.

جنبه های بیوشیمیایی افسردگی

صرف نظر از این که عامل ژنتیکی به وسیله چه چیزی به ارث برسد، تأثیرات این عوامل، اثرات بیوشیمیایی است. افسردگی احتمالاً نتیجه فقدان انتقال دهنده های عصبی- شیمیایی در نقاط ویژه ای از مغز است، محققین به منظور شرح افسردگی سالها از فرضیه تک آمین استفاده کرده اند. طبق این نظریه، فقدان یا کمبود نور آدرنالین یا سروتونین، عامل علی در افسردگی است. یک نظریه در توجیه این ادعا که تقریباً همه داروهای ضد افسردگی به تدریج حساسیت گیرنده ها را تقلیل می دهند. عقیده دیگر این است افسردگی ممکن است به کم کاری یا بیش کاری فعالیت در سیستم انتقال دهنده مربوط نباشد.

بلکه به نقص در سیستم وابسته باشد این بدین معنی است که ممکن است فعالیت انتقال دهنده های عصبی تا حد زیادی متغییر باشد و ممکن است بعضی اوقات یک پاسخ نامناسب به موقعیت یا چیزی عادی بدن داده شود. اگر این نظریه درست باشد، افرادی که احتمال دارد افسرده شوند، نابهنجاریهایی در یک نقطه ویژه ای در این سیستم مثلاً فقدان حساسیت در گیرنده های حسی دارند. این امر برای ایجاد مشکلات تحت موقعیتهای عادی کافی نیست، اما سیستم نمی تواند تحت فشار روانی به طور عادی عمل کند.

تأثیر ورزش بر سلامت روانی و افسردگی

یافته های انجام گرفته در مورد (کودکان، نوجوانان، جوانان مذکر و مونث) طی دهه ی اخیر، گرایش به آمادگی به سوی ورزش رشد قابل ملاحظه ای یافته است. به گونه ای که امروزه فعالیت های ورزشی از ضروریات گریز ناپذیر دنیای کنونی است. و متخصصان بر نقش حیاتی ورزش بر سلامت انسان از جنبه های گوناگون تأکید کرده اند. این تأکیدات بیشتر بر نقش ورزش و تأثیر آن بر سلامت جسمی است. اثر ورزش در عملکردهای شناختی و هوشی نیز تأثیر مثبت دارد. پژوهشگران نشان داده اند که ورزش بر عملکردهای شناختی و هوشی تأثیر مثبت دارد. بدون شک رشد حرکتی کودک در رشد ذهنی وی مهم و مؤثر است و میزان یادگیری کودک با سطح فعالیت های حرکتی و جسمی وی مرتبط است. بهبود کارکردهای شناختی و ذهنی ناشی از ورزش، هم درباره افراد بزرگسال و سالخورده و هم جوانان و نوجوانان گزارش شده است. به طور نمونه پاول (1974) نشان داده است که پس از اجرای تمرینات برنامه های ورزشی، حتی در عملکردهای شناختی بیماران روانی سالخورده نیز بهبود دیده می شود. او در تبیین علت این موضوع معتقد است که درگیری غیر قابل اجتناب در کل فعالیت بدنی، یک عامل مهم احتمالی در بازگرداندن و توقف فرآیندهای انحطاط سلولی- جسمی پیری است.

فصل اول : کلیات پژوهش

مقدمه.

بیان مسئله.

ضرورت و اهمیت تحقیق.

اهداف کلی.

سؤالات تحقیق.

فرضیه تحقیق.

متغیرهای پژوهش.

تعریف متغیرها.

اطلاعات بدست آمده از معاینه وضعیت روانی (MSE) (رمضانی، )

انواع افسردگی.

تعریف عملیاتی متغیرها.

فصل دوم ادبیات و پیشینه پژوهش

مقدمه.

سابقه و پیشینه پژوهش.

پیشینه های نظری پژوهش.

نظریه های زیست شناختی.

جنبه های بیوشیمیایی افسردگی.

دیدگاه روان پویشی.

دیدگاه رفتاری در مورد افسردگی.

الگوی اسنادی افسردگی.

دیدگاه انسانی گرا- هستی گرا.

تأثیر ورزش بر سلامت روانی و افسردگی.

پیشینه تجربی و پژوهش.

داخل کشور.

خلاصه پیشینه پژوهش.

فصل سوم : روش تحقیق

مقدمه.

طرح تحقیق.

مشخصات جامعه، نمونه و روش نمونه گیری.

ابزارهای پژوهش.

اعتبار آزمون.

مؤلفه برای دانش آموز ورزشکار و غیر ورزشکار.

روش آماری.

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها

آمار توصیفی شامل.

آمار استنباطی.

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

مقدمه

بیان مسئله

ضرورت و اهمیت تحقیق

اهداف کلی

سؤالات تحقیق

فرضیه تحقیق

متغیرهای پژوهش

تعریف متغیرها

اطلاعات بدست آمده از معاینه وضعیت روانی (MSE) (رمضانی، )

انواع افسردگی

تعریف عملیاتی متغیرها

فصل دوم ادبیات و پیشینه پژوهش

مقدمه

سابقه و پیشینه پژوهش

پیشینه های نظری پژوهش

نظریه های زیست شناختی

جنبه های بیوشیمیایی افسردگی

دیدگاه روان پویشی

دیدگاه رفتاری در مورد افسردگی

الگوی اسنادی افسردگی

دیدگاه انسانی گرا- هستی گرا

تأثیر ورزش بر سلامت روانی و افسردگی

پیشینه تجربی و پژوهش

داخل کشور

خلاصه پیشینه پژوهش

فصل سوم : روش تحقیق

مقدمه

طرح تحقیق

مشخصات جامعه، نمونه و روش نمونه گیری

ابزارهای پژوهش

اعتبار آزمون

مؤلفه برای دانش آموز ورزشکار و غیر ورزشکار

روش آماری

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها

آمار توصیفی شامل

آمار استنباطی

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری

مقدمه

بحث و نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات

منابع

مقدمه.

بحث و نتیجه گیری.

محدودیت های پژوهش.

پیشنهادات.

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید