دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 521 KB
تعداد صفحات : 62
بازدیدها : 1377
برچسبها : آموزش پيش دبستاني پيشرفت تحصيلي
مبلغ : 7000 تومان
خرید این فایلدر طول تاریخ نگرش اندیشمندان درباره مقام محیط و جایگاه آموزش کودکان متفاوت بوده است . زمانی کودک مینیاتور افراد بزرگسال تلقی می شده و زمانی دیگر این اندیشه رواج داشته که کودک یک بزرگسال کوچک نیست بلکه به خودی خود اهمیت و ارزش دارد و از این رو باید نیازهای او را دریافت و در جهت ارضای آنها کوشیده ولی آنچه مهم است این است که آموزش و پرورش در دوره های پیش از دبستان خود مرحله ای است که برای رشد قوای جسمانی ، ذهنی، عاطفی، اعتقادی و اجتماعی کودک ضرورت دارد و از این می خواهیم بررسی نماییم که آیا دوره پیش دبستانی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاثیر دارد ؟
اهمیت و ضرورت موضوع
اهمیت آموزش در دوران کودکی از دو جنبه مورد نظر است یکی حساسیت و سهولت اثر پذیری کودکان از محیط های آموزشی و دیگری دوام تاثیرات عمیق یادگیری ها در این دوران .
و اهمیت این نوع آموزش در دوران اولیه کودکی به حدی محسوس و شایان توجه است که در آیات، احادیث، پژوهشهای علمی و برنامه های آموزشی مراکز پیش دبستانی کاملاً هویدا است و جان آموس کمینوس معتقد است که آموزش و پرورش در سالهای اولیه کودکی به بهترین وجه صورت می گیرد و تنها در صورت برخورداری از چنین آموزشی، موقعیت های بعدی امکان پذیر است.
از آنجا که بین رشد هوشی و تجارب اولیه کودکان رابطه وجود دارد مثلاً بنجامین بلوم معتقد است که حدود 50% از رشد هوشی بین زمان تولد تا 4 سالگی، حدود 30% ، بین سنین 4 تا 8 سالگی و 20% باقی مانده بین 8 تا 17 سالگی شکل می گیرد و لذا بایستی به دوران کودکی توجه خاص مبذول داشت پر واضح است که وجود مراکزی برای آموزش در سنین اولیه 6-3 سالگی با توجه به اهمیت آن در مراحل بعدی آموزش ضروری است و برطرف نمودن نیازهای فردی کودکان نیز از نقطه نظر حسی، حرکتی، عقلی، اجتماعی وجود این مراحل را الزامی می کند.
در مطالعه حاضر سعی بر آن است که تاثیر گذرانیدن دوره پیش دبستانی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه اول دبستان مورد بررسی قرار گیرد اما از آنجائیکه پیشرفت تحصیلی متاثر از عوامل فردی و خانوادگی ، اجتماعی ، فرهنگی ، اقتصادی و سیاسی است . لذا در حد توان تاثیر متغیرهای دیگری در کنار گذراندن دوره پیش دبستانی مورد بررسی قرار گرفته است .
از این رو هدف کلی از این تحقیق بررسی رابطه بین متغیر گذراندن دوره پیش دبستانی و ویژگی های هوش ، آموزش ، خانواده دانش آموزان بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان سال اول است .
اهداف تحقیق
هدف: بررسی تاثیر آموزشهای پیش دبستانی بر میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه اول ابتدائی
اینکه آیا وجود این دوره لازم و ضروری است و می بایست سرمایه گذاری بیشتر کرد یا آن را متوقف ساخت خصوصاً اینکه اکنون دولت قصد گسترش این دوره را دارد . آیا این امر در راستای تحقق اهداف آموزش و پرورش است؟ و بدین طریق فرزندان این مرز و بوم بهتر می توانند به اهداف آموزش و پرورش برسند.
پس می توان هدف را به شرح ذیل نام برد : بررسی تاثیر مراکز پیش دبستانی بر معدل درسی دانش آموزان
فهرست مطالب
بیان مسأله
اهمیت و ضرورت موضوع
اهداف تحقیق
فرضیه تحقیق
تعریف متغیر ها
1-پیش دبستانی
2-آموزش پیش دبستانی
3-عملکرد تحصیلی
لزوم برداشتی نو و دیدی تازه
نگرشی بر وضعیت آموزش وپرورش قبل ازدبستان درپاره ای ازکشورهای جهان
1 کودکستان در فرانسه
2 نگرشی بر وضعیت آموزش و پرورش پیش از دستان در آمریکا
3 آموزش قبل از دبستان در ژاپن
4 آموزش قبل از دبستان در شوروی
5 آموزش و پرورش قبل از دبستان در ایران
انواعدوره های پیش دبستانی و ویژگیهای برنامه های آنها
1 مرکز مراقبت های خانگی
2 مراکز مراقبت روزانه
3 مهد کودک ها
4 کودکستانها
5 مدارس آزمایشگاهی
6 تعاونی های والدین
7 مراکز رشد و پرورش کودک
8 مهد کودک سیار
تاریخچه کودکستان و عوامل بوجود آورنده آن
اهداف آموزش و پرورش قبل از دبستان
دوره اساس یا قصد کلی دوره پیش از دبستان
پیشینه تحقیق
روش تحقیق
جامعه آماری
روش نمونه گیری (تعیین حجم نمونه)
ابزار جمع آوری اطلاعات
روش تحلیل داده ها
روش ارائه یافته ها
تجزیه و تحلیل داده ها
بحث و نتیجه گیری
فرضیه
مشخص کردن فرضیه
محدودیت های تحقیق
پیشنهادات
منابع و مآخذ
خرید و دانلود آنی فایل